INTERNET

Vi har fiberbaseret gigabit netværk og fælles trådløst Internet i huset. Til hver lejlighed har vi 1.000 / 1.000 Mbit, pris dkk. 65,- /md. inkl. strøm, der betales over fællesudgifterne. 

Er du i tvivl om noget, eller har du problemer med at komme på nettet, så kontakt Internet-gruppen. Se menupunktet administration, og herunder Internetgruppen.

Trådløst Internet
Det trådløse Internet er navngivet bolvighus-1xx. De 2 xx med fed er dit lejlighedsnummer. Du har ved installation modtaget et brev hvor i koden stod skrevet. Har du mistet koden kan du henvende dig til Internetgruppen og få en ny, se under kontakt. 

Netværksnavne SSID.
Til hver lejlighed er der 2 forskellige accesspunkter. Kun nyere enheder kan se dem begge. Det er stor fordel at vælge den enhed der har endelsen 5Ghz, da denne er hurtigere og mere stabil i tæt bebyggelse som i lejlighedskomplekser.
-- bolvighus1xx
-- bolvighus1xx-5Ghz

Sikkerhed
Der er etableret fælles firewall for hele ejendommen. Den sikrer, at udefra kommende ikke kan tilgå foreningens beboeres udstyr, men sikrer ikke mod virus, trojanske heste og eller spam.

E-mail adresser 
Vi har ikke E-mail adresser. Disse kan du selv oprette på www.gmail.com, www.outlook.com eller hvor du ønsker det.

Kablet Internet 
Det er muligt selv at udvide sit netværk med kabel, hvis AP er af modellerne Ligowave NFT-2AC eller Ligowave NFT-3AC. Afhængig af model vil der være muligt for at trække 1 eller 2 kabler videre. Kablerne skal være af typen PDS Cat 5e eller bedre. Tilslutningen vil med udgangspunktet i billedet nedenfor være, LAN port 1 er tilsluttet foreningens udstyr i kælderen så NIX PILLE på den. LAN2 og LAN3 kan i bruge, til andet kablet udstyr.

Tilslutning af kablede enheder

Er der behov for flere kablede forbindelser, kan ethernet switch tilsluttes i enten LAN2 eller LAN3, og her vil der typisk være mulighed for tilslutning af yderligere 4 til 24 ekstra kablede enheder.

Skriv evt. til internet gruppen for at få rådgivning, hvis du er i tvivl om hvad du skal gøre for at få kablede forbindelser i din lejlighed.

Udvidelse af WiFi
Vi ved at der i nogle lejligheder er døde punkter, altså punkter hvor WiFi signalet er for svagt. WiFi netværket kan udvides med Mesh enheder, enten via WiFi eller via kablede forbindelser til WiFi extender enheder. Ved udvidelse af WiFi ser vi meget gerne at signalet på alle ekstra enheder skrues ned til under 14 dBm., for at minimere signalspredning og interferens mest muligt.

Avanceret 
Hjemmearbejdspladser med kabel og evt. behov for fast IP, kan godt arrangeres mod betaling. Henvendelse skal ske til Internetgruppen.

VIGTIGT / BEMÆRK
Det er strengt forbudt at ændre på Internet stik (PDS installation) og kabling. Er der noget der ikke fungerer skal Sven eller bestyrelsen kontaktes.